vineri, 4 martie 2011

Cap 6. Baiatul încuiat

         O privi lung, cu o secundă mai mult ca de obicei.Ea avuse timpul necesar a realiza că acel conflic minor cere se iscase datorită faptului că făcuse exces de zel, avea să  se lase cu urmari, deşi nu ştia ce ar fi putut fi, simţi că ceva nu era în regulă.
         Deodată tânarul , pe care ea tot timpul de când îl ştia se arătase a fi o persoană politicoasă, care nu avusese niciodată vreo dispută în contradictoriu cu careva din personalul cu care lucrau, care era un tip căruia nu îi putea reproşa niciodată nimic, scosese în mai puţin de o secundă un pahar cu un lichid, pe care nu îl văzuse mai înainte să îl fi avut în mână, apoi o stropi fără a scoate un cuvânt, doar privirea îi rămase fixată asupra ei. În mâna cealaltă apăru un chibrit, pe care îl aruncă asupra ei.
         Ţipă din toată fiinţa.Timpul parcă se deformase, de parcă  s-ar fi oprit în loc.Văzu în timp ce ţipa cum flăcările o cuprind, simţi cum pielea feţei i se încălzşte până peste limita a ceea ce a simţit vreodată, şimţi cum pielea o strângea de parcă era sub un costum de scafandru care i se micşora din ce în ce mai mult, apoi carnea îi explodă din interiorul costumului, iar gazele pe care corpul ei le emana făcuseră ca flacările să se facă din ce în ce mai mari.
           Simţea o durere pe care niciodată în cele mai aprige coşmaruri pe care le avuse nu o simţise, de fapt era ceva ce mintea ei nu putea crede că ar fi existat. Se întreba, cu puţinul strop de luciditate care îi mai rămase, dacă nu cumva era cuprinsă de multmediatizatul "foc al iadului", despre care se vorbea atât.
           Nu ştia de când ardea, pierduse noţiunea timpului, dar realiza cel puţin trei lucruri. Totul în jurul ei se opri, de parcă imaginea ar fi îngheţat pur-si-simplu, ea ardea încontinuu, şi dacă se putea crede, durerea era din ce în ce mi profundă, de parcă o dureau locuri din trupul ei pe care nu le conştentizase niciodată.
             Deodată, totul se termină la fel de brusc cum apăruse, flăcările despăruseră, iar durerea se retrăgea progresiv.
             Căzu în genunchi, cu mâna agătânduse de cel care era în faţa ei, şi totul din jurul ei se amima, şi intrase pe fagaşul normal.
             Văzu tânărul din faţa ei care o întrebă daca totul este O.K. şi dacă s-a lovit când picase în genunchi, şi...îi oferi acelaşi pahar cu lichid al cărui conţinut acesta îl aruncase pe ea. Refuză paharul, apoi ridicându-se şi aruncând o privire de groază, încercă să pună o distanţă cât mai mare între ea şi tânarul acela sadic.
            Niciodată nu mai venise la lucru, nici măcar nu îşi dăduse demisia, dispăruse pur şi simplu fără a lăsa vreo urmă despre ea.

                                                               **

          Toată lumea îi spunea Olimpicul, deşi niciodată nu cucerise ceva atât de notabil pentru a da un motiv pentru porecla sa. Adevărul era că obţine note bune, chiar la câteva discipline se descurca destul de bine, dar...mai era până departe.
          Locuia cu mama sa, şi de cînd se stia nu stătuse mai mult de un an în aceiaşi locuinţă. deoarece aceasta îşi schimba destul de des locul de muncă, dintr-un cartier în altul, apoi în alt oraş, urma altă ţară, etc. şi nu ştiu cum se facea, că mereu avea aceiaşi poreclă, asta poate fiindcă până şi mama lui se obişnuia să îi spună aşa când îl striga.
        Avea 20 de ani, nu dăduse la un colegiu deoarece mama sa nu îşi permite să îl ţină, iar el abia voia să scape de scoală pentru aşi găsi un job să simtă că este pe picioarele sale.
        Era de trei luni angajat de probă la un "fast food" când şefa lui  îi făcu plata pentru luna ce trecuse şi nu îi daduse toţi banii care ar fi trebuit, deoarece chipurile făcuse o gafa, iar un coleg binevoitor o anunţase pe aceasta şi îi opri banii pe o zi de muncă. deşi câştigase în plus, deoarece
 avusese nişte bonificaţii, totuşi, se gândi că nu era cinstit cum procedase tipa, mai ales ca acel eveniment se întâmplase cu vreo luma mai înainte şi...nu i se reproşase sau i se comunicase că avea să îl coste.
        Mama sa nu muncea în acel moment, şi nu avea nici un venit de pe urma ei, de câteva luni, iar treaba nu era nicidecum pe roze.El contase pe acei 150 de lire, dar...deşi nu se manifestase, totusi "luase foc" când aceasta îl anunţase, şi poate dacă nu ar fi fost incidentul acela în care sefa lui căzuse din picioare, poate că ar mai fi urât+o înca vreo câteva zile, până avea să îi treacă.
                      El nu se certa niciodată cu nimeni, nu neapărat că încerca să îşi facă prieteni, dar devenise deschis, extrovertit dacă se simţea în largul său, deşi la origine era un tip tăcut, închis în sine, dar în prezenţa unui prieten se confesa, contriuiau discuţii, etc.
                     Dar cănd îl supăra careva şi nu avea un prieten lângă el, era mai rău, deoarece în imaginaţia sa se răzbune în fel-şi-chip, lucru care îi dădea o stare de disconfort, deoarede căteva zile se gândea doar la acest lucru.
                     Observase un lucru care nu era deloc de neglija, acela că de căte ori era suparat pe o persoană, aceasta în următoarele zile, avea momente grele, de genul, se accidenta la un meci de fotbal, sau un acident de maşină. sau lua bătaie de la careva.
                  Căt era elev nu dăduse importanţă acestor fapte, deoarece era foarte normal ca o persoană să se accidenteze, deoarece erau adolescenţi, iar aceştia erau destul de agitaţi, iar orasele Londrei erau destul de dure, şi asta nu doar la nivelul lor de  vârstă.
                 În urmă cu doi ani, o gaşcă de trei tipi îl tâlhăriseră luându+i câterva zeci de lire, ceea ce a însemnat câteva zile fără pachet la scoală.După o săptămână primi din nou bani de buzunar şi îi trecuse
 durerea loviturilor primite, dar aflase deloc surprind ca trei tipi fuseseră tâlhariţi de o bandă şi bătuţi crâncen de erau în spital  într+o stare destul de garvă.
                Întâmpător avuse treaba la spital şi la fel de întâmplător identificase pe cei trei agresori, care fuseseră daţi exemplu drept victime ale gaştilor de cartier.Atunci gândi că fiecare peşte mânâncă un peştisor, iar alt peşte mai mare îl mănâncă pe acesta.
               Deşi îi văzuse pe agresorii lui, nici o secundă nu îi trecuse prin cap să îi denunţe, iar asta nu deoarece ar fi considerat că primiseră ce au cules, ci pur şi simplu că aşa era felel său, nu era un tip pârîcios.
               Dar după vreo două coincidenţe, începuse să îşi pună semne de întrebare, de ce se întâmplă de fiecare dată  ca tipii care îi greşesc  şi el se enervează pe ei, li se întâmplă lucruri care le aduce durere mult mai mare decât a lui.
              Îl mai supărase câte un vecin sau o vecină. dar niciodată nu li se întâmplase ceva rău, dar, nici el nu fusese supărat pe ei deloc, de parcă vorbele lor nu l'ar fi atins, deci...
             Cu o jumătate de an mai înainte, ajunse la o concluzie logică, chiar dacă nu experimentase în mod intenţionat, că este o legătură între duşmanii lui naturali şi pedepsele lor ulterioare.


                                                ****


         Avea um motiv de îngrijorare care nu era deloc de neglijat, acela că trecuse trei luni de când făcuse contractul, iar în acea zi trebuia să primească rezultatul dacă avea să rămână acolo, sau să îl concedieze, mai bine spus să nu il prelungească.
                 Nu avea motive totuşi să se îngrijoreze, asta deoarece era nevoie de postul sau, iar el fusese exemplar în ceea ce făcuse, reproşîndui+se doar acea scădere din salariu ce avuse loc cu două săptămâni mai devreme.
                Dar, nu putea să nu pună la socoteală şi posibilitatea că ar rămâne fără locul acela de lucru, pe  care îl obţinuse relativ greu, căci erau timpuri de criză, iar pregătirea sa era cu totul alta.
               Pe tura lui lucrau şapte persoane , iar el nu lucrase niciodată în tura cealaltă. Aşa că se îndreptă , după ce terminase tura în biroul noului sef, care era cel de pe cealaltă tură, deoarece nu se numise oficial pe alcineva de la plecarea bruscă a...sefei lui.
             --Bună ziua John dragă,ia un loc.Cred că ştii de ce te-am chemat aici.Nu se mai poate continua în acest fel. Am făcut un vot cu cei din turul tau, căci eu nu te cunosc prea bine, nu ai lucrat cu mine, aşa că eu doar reprezint mulţimea şi societatea comercială. Toţi cei de pe turul tau au votat împotriva ta, doar o abţinere.Imi pare rău, nu pot face nimic, căci tu esti cel care lucrează cu ei.Mult succes mai departe, încearcă la alte locaţii ale noastre, îţi pot da eu câteva adrese unde poţi depune C.V.ul. Ai aici plicul...
           --Nu ştiu de ce au votat aceştia aşa, dar aţi putea să mă schimbaţi pe tura dumneavoastră, şi să daţi pe un altul pe această tură.
              Seful se uită pe  sub ochelarii săi cu ramă groasă. şi John putu să îi vadă rotiţele care i se mişcau un cap, anticipă răspunsul, şi intuia că acest angajat nu era deloc familiarizat cu arta discuţiilor, neştiind cum să concedieze un om, iar concediatul să îi şi mai mulţumească.
           --A, nu se poate, am vorbit deja, şi nimeni nu a fost de acord.
               John se ridică, ştia că bătalia era pierdută, dar nu voia să se lase cuprins de disperare sau de nervi.Spusese doar atât.
              --Mama mea va fi tare bucuroasă.Sunt singurul întreţinător al familiei.
               --Lasă, lasă că vei trece peste asta spuse tipul care nu avea mai mult de 22 de ani, şi urma unui zâmbet îi inveseli faţa.
             --Nui aşa că această negociere a fost un success pentru...tine? Sunt singurul din viaţa ta pe care l-ai dat afară.Şi voi fi ...şi ultimul.
              Zâmbetul celuilatl îngheţă pe buze.Cred că i se făcuse frică pentru siguranţa sa.
              Lui John îi trecuse prin cap să îl lovească, şi asta nu fiindcă îl concediase ci deoarece îl simţise ca se bucurase pentru ceea ce făcuse.
              Şi-a luat schimburile şi a ieşi mulţumind celorlaţi pentru voturile de neâncredere.
              "Dar, nu am votat nimic", îi sunase tot drumul cu buss-ul în urechi.


                                                         *****

         Nu îşi găsise nimic de muncă, dar intră în somaj şi astfel se văzu ca avea o mulţime de timp liber cu care nu prea avea ce face.Mama lui îşi găsise ceva de muncă în alt oraş dar el nu voia să plece.  asta nu deoarece avea ceva de făcut acolo, dar avea condiţii foarte bune de cazare, deoarece o bătrânică îi propuse să ocupe o camera de a ei care avea intrarea separată, doar pentru  a conversa cu aceasta o jumătate de ora pe zi, când bătrânica îl invita să ia ceaiul împreună.
                 Exista un lucru despre care nu era lămurit, acela despre incidentele care se petreceau în jurul său.Era mai mult ca sigur că el era acela care le provoca, ştia şi motivul, dar...nu ştia mecanismul care era responsabil.Aşă că îşi pusese zeci de întrebări care rămaseră fără răspuns. Bănuia că starea sa de nervozitate era responsabilă, şi se întreba dacă ar putea controla aceasta.
               Mai trecuse pe  unde lucrase ultima oară şi văzu că totul era în regulă cu tipii de acolo, ceea ce îl făcu să fie descumpănit puţin, deoarece se aşteptase ca şi acei tipi să fie răniţi într-un fel sau altul.
             Citi de pe internet câteva săptămâni tot felul de articole şi cărţi care îi puteau lămuri asupra problemei sale. Se înscrise şi la blibiotecă pentru a avea acces la sectorul de carţi care ţineau de domeniul fantasticului, puterilor psihicului, paranormal. Găsi câteva cazuri ca al său,  a unor oameni care aveau abilităţi mai puţin comune, pe care şi le cultivau,   pentru a deveni din ce în ce mai mari .
             Făcuse câteva experienţe care îi  reuşiseră în totalitate, dar pentru asta trebuia să sacrifice pisica babei, apoi un caţel din vecini care lătra foarte tare şi se arăta că era destul de...zgomotos.
            Îşi cumpără şi un cobai pe care experimentase de câteva ori , până...îl omorâse.
            Rămase surprins, nu de rezultat , ci de faptul că se produse acest fapt, pe care nu ştia dacă trebuia să îl numească incident, eşec sau succes. Mai cumpără un şoarec care avuse aceiaţi soartă ca şi primul, numai că de astă dată, mult mai rapid, aşa că în final cumpără o duzină.
            La început îi parea rău pentru şoareci, dar se gândi că nu este nici o pierdere deoarece aceşti se îmulţeau destul de repede, iar rolul lor era acela de...a se face experienţe pe ei.
            Nu ştiu dacă toată lumea ar fi fost de acord cu raţionamentul lui, dar...mulţi sigur ar fi spus la fel.
            Devenise expert la ucisul de cobai, reuşea să o facă în mai puţin de două minute, dar asta îl epuiza destul de tare, aşa că trebuia să stea vreo zece minute pentru a reuşi să mai aibă un nou succes.
            După ce omorâse toată duzina, se gândi că era timpul să mai facă o pauză, aşa că timp de câteva zile citise şi...doar citise, deoarece căpătase o indigestie şi nu mânca aprope două zile. Curios, nu se simţe la fel ca altă când avuse  indigestie.
          Slăbise patru kg, deoarece nu băuse nici măcar apă, ci doar îşi udase buzele de vreo două ori.Şi tot răul spre bine, descoperi că atunci când era flămînd sau bolnav abilitatea sa creşte foarte tare, reuşind să omoare în câteva secunde toţi cobaii pe care abia îi primise de la "pet shop".
             Intrebarea pe care şi-o punea era dacă există vreo diferenţă între a ucide un cobai sau...un om!!!



                 














     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu