duminică, 19 decembrie 2010

capitolul 2 "Examenul "


              Maşinele puse la  dispoziţie de Ministrul Magiei Kingsley nu erau aşa cum spusese Ginny de-ale Încuiaţilor fapt pe care Harry îl bănuise de la început, bineştiut faptul că Ginny era destul de...glumeţă în ultimile săptămâni, datorită faptului că scăpase de stresul razboiului, sau poate pentru că în taină, hotarâse împreumă cu Harry să se logodească, nu mai înainte de a termina scoala, adică peste un an.
             Îi spusese şi lui Hermione, dar lui Ron nu îi pomeniseră nimic, şi asta deoarece Ron era destul de morocanos când era vorba despre sora lui, aşa că doar amânaseră momentul adevărului.
            Harry nu simţea că a greşit deloc faţă de Ron fiindcă nu îi spuse, asta deoarece era vorba despre viaţa lui sentimentală. şi...voia să fie discret.
            Deşi Hermione se înscrise la Cursurile Superioare pentru Perfecţi, care era o prelungire a Şcolii cu încă un an, timp în care avea să se decidă ce avea de facut ]n continuare, deoarece amânase aş alege cariera datorită întreruperii ultimului an, timp în care fusese alături de Ron şi Harry în căutarea Horcruxurilor, aşa că lasase temele, cât şi ideea unui cariere pe altădată.
           Cursurile o puteau ajuta pe cel care le absolvea să fie profesor înlocuitor la Hogwarts, dar pentru aceasta trebuia ca elevul candidat să fi fost Perfect, lucru care era destul de greu, deoarece în fiecare an absolveau doar căte 8 Perfecţi, câte un băiat şi o fată de la fiecare Casă, Cercetaţi, Ochi-de Soim, Astropufi şi Viperini, dar având în vedere că ea fusese  Perfect, dar...în anul  şase.
           Nu credea că cineva care era Perfect avea să mai piardă un an pentru a se înscrie la Concurs, şi chiar dacă ar fi facut+o, nu oare era ea cea mai bună eleva din cel puţin ultimii şapte ani care absolviseră la Hogwarts? Şi când se speriase ea de un examen, chiar dacă acesta avea şi proba practică?
           Ideea îi venise cu câteva zile mai înainte, când citise o  reclamă, şi apoi mai ştia că aceasta ar fi fost cariera în care ar fi fost bine să se pregătească, deoarece  era cea mai mare iubitoare de cunoştinţe pe care o văzusera în ultimii ani profesorii, acest lucru îl spusese de cel puţin trei ori Sefa Casei Cercetaşilor McGonagall, care o laudase pentru memoria ei fantastică.
          Chiar Luna şi Flitwick Şeful Casei Ochi-de-Soim se mirase cum de nu fusese aleasă de Jobenul Magic să fie în casa lor, deaorece acolo erau sortaţi cei mai înteligenţi, care-şi dedicau viaţa studiului. Îşi aminti că şi Jobenul voise să o trimita la Ochi-de-Soim, dar...ea considerase din cele ce  citise că face parte din Casa Cercetaţilor, şi...fusese repartizată acolo!
          Cred că Jobenul ţinea seama şi de alegerea celui pe care îl testa, adică el îi sonda mintea, îi vedea acţiunuile, faptele pe care le facuse în viaţa încă tânară a celui testat, apoi îl repartiza acolo unde trebuia.
          Cu Harry însă se întâmplase altfel, el deoarece avea o parte din sufletul lui Cap-de-Mort în el, Jobenul îi spusese că îl poate repartiza la Viperini, căci, "minte destulă, curaj berechet, talent din plin, ...şi o dorinţă arzatoare de a arata tot ce poti...Unde să te trimit?
          Faptul că Harry spusese "Doamne, nu la Viperini", jobenul îl selectase unde dorise...Harry. Astfel s-a întâmplat şi cu Hermione, ea ştiind că avea să fie la Cercetaşi, şi-a ales, de fapt singură unde avea să fie!!!!
         --Unde trebuie să mergi Hermione, ăntreba Ron pe aceasta, care ca de obiecei deschise deja un manual, chiţăind ca de obicei când era înaintea unui examen.Şi poate ai putea să laşi cartea aia. căci dacă nu ai observat, suntem deja îm maşina care in 15 minute ne va duce în faţa Ministerului. Crezi oare că mai poţi învăţa ceva,dacă nu ai facut+o în untimul an, turnă Rom gaz pe foc, facându+i totodată semn cu ochiul lui Hary, care statea lângă el pe bncheta din spate,alături de Ginny şi Hermione.
         --D, ai dreptate Ron, spuse Hermione cu o grimasă care o îmbatrânea cu cel puţin trei ani.Poate ca nu ar fi trebuit să accept să merg la examen, şi ar trebui să repet ultimul an la Hogwarts. De ce am acceptat eu oare?!?!
         --Din acelaşi motiv pentru care am acceptat şi noi Hermione, spusese Ron încercînd, de data aceasta să o încurajeze.Pentru că am absolvit Şcoala, şi după Şcoală ai trei posibilităţi: te angajezi, dai mai departe sau stai acasă şi ai grijă de vreo mătusă Muriel...
 --Să ştii că te-am auzit Ronald, spuse mama lui Ron.Şi nu vorbi aşa despre mătusă mea!
         --Dar ce am spus mamă, a fost ceva rău? Doar ştii că mi-a spus că m-a scos din testament şi pe mine şi pe George...chiar şi pe Fred care a fost....
         --Nu vorbi nimic despre fratele tău care....nu mai este, spuse de această dată Arthur, care se uită urât la Ron.
        --Tată. doar spuneam că Muriel este puţin...aşa cum ştii şi tu.Puţin dusă! Nu vreau să stau acasă şi să mă cheme pe la ea, asta încercam să îi explic lui Hermione!
        --Gata copii, am ajuns la Minister.Să coborâm!
            Nu au avut bagaje, aşa că le-a fost foarte uşor să coboare toţi din maşină, chiar şi Hagrid care nu putea intra într+o maşină obişnuită...nemodificată prin magie.Fiecare îşi încheia roba, deoarece nu aveau motive să îmbrace haine Încuiate pentru că maşina nu îi duse prea departe.Nu prea ştia de ce nu folosise Polen zvrr
care pus în semineu îi ajuta să ajungă foarte rapid la destinaţie, asta cu condiţia ca ambele locaţii să fie conectate la Reţeaua Zvrr .
         Accesul la Ministerul Magiei se făcea prim mai multe moduri, ultimul pe care îl folosiseră şi ei când intrase cu mai puţin de un an înainte, pentru a lua medalionul lui Cap+de+Mort, pe care acesta îl transformase în horcrux, iar a doua metodă, pe care o folosise prima dată cu Arthur Weasley când venise la audierea sa, cu doar doi ani mai înainte, dar şi când fuseseră cu Hermion, Ron, Luna, Ginny şi Neville în Misiunea de Salvare a lui Sirius.
           Domnul Weasley folosise cabina telefonică, deoarece el nu avea fise pentru accesul la toalete şi refuzase politicos când i se oferise ocazia. Îi amintea, parcă prea mult despre perioadă de tristă amintire când Lordul stâpânea din umbră Ministerul, iar toţi cei care erau îmbataţi de putere, o arătaseră în diferite feluri, care mai de care mai periculoase pentru ceilalţi vrajitori, ce nu aveau Sânge Pur .

                                                                 *****
     
            Ministerul Magiei nu mai arăta ca ultima oară când fusese acolo, când intrase cu Ron si Hermione
pentru a găsi horcruxul pe care  Dolores Umbridge îl confiscase de la Mundungus,  drept  mită pentru...comercializarea obiectelor procurate de acesta. Atunci statuia centrală reprezenta la bază un grup mare de oameni care   ţineau în spatele lor un grup de vrăjitori şi îşi reaminti vorbele Hermionei care spusese că  reprezintă lumea nonmagică care erau acolo unde ar considera unii că le este locul.
           Acum lucrurile păreau a reveni la normal, cel puţin statuia era aceiaşi, alianţa dintre spiriduşi,   goblini şi vrăjitori. pe care o animase Dumbledore la sfârşitul anulul cinci, când Harry lupatse cu Cap-de-Mort chiar în acel antreu.      
            -- Bună Harry, bună Harry, auzi acesta peste tot în jurul sau.  Câteva persoane chiar îi strânseră mâinile afişând o bucurie sincera pe faţă. Într-un minut se strânse deja în jurul sau mai toţi oamenii care până atunci păreau grăbiţi a intra mai rapid în lifturile care îi distribuia pe fiecare la treaba lor.
            --Să trăieşi o viaţă lungă şi plina de bucurii, îi spuse un tip înpozant care il ţinea de mână pe harry, parcă nelăsându-i si pe altii .
            --Mulţumin oameni buni, dar Harry are o întrevedere pe care trebuie să o respecte.sunteţi buni  să ne lasaţi să trecem, spusese Arthur încercând să dea oamenii la o parte din calea lor.
            --Cred că ne lipseşte Luna, ea ar şti cum să facă această gloată să ne facă loc."Uitaţi o Grozăvie Straşnică!", ar fi spus ea, spuse râzând Ron lui Harry care abia reuşise, după vreo două minute să vadă drumul liber în calea lui.
           --Dacă vei candida vreodată ca Ministru al Magiei, să ştii că te voi susţine! se auzi un glas de femeie în mulţime, apoi alte cateva voci care aprobaseră.
           --Asta în cazul în care nu ai altceva mai bun de făcut, adăugă Hermione, hm, auzi, Harry Ministru.Cred că nici un on întreg la cap nu l-ar alege!
            --Eu, da, spuse Ron, l-aş alege dacă Harry...
              Harry îi aruncă o privire care îi spunea clar că nu va mai primi nici un cadou de Crăciun de la el, dacă ar continua discuţia!
            --Păi, spuse Arthur, cred că l-aş alege, asta doar dacă ar candida singur sau...nu ar candida Kingsley. Şi dacă tot veni vorba, să ştii că trebuie să trecem pe la el la birou astăzi, după examen!

                                          .................................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu